Kertgondozás

Kertgondozás post thumbnail

KERTGONDOZÁS, KERTFENNTARTÁSA, KERTÉPÍTÉS

Cégünk egyik legrégebbi szolgáltatása a folyamatos kertfenntartás, 2008 óta foglalkozunk kertgondozással Budapesten és környékén. Jelenleg 5 kisteherautóval járjuk a várost és mindennap más kerületekben dolgozunk. Olyan partnereknek tudunk hatékony szolgáltatást nyújtani, akik legalább 9 hónapra kötnek velünk szerződést és akikhez rendszeresen havonta több alkalommal megyünk karbantartani a zöldfelületeket.

kertészkedés

sövénynyírás

Hatékony munkával próbáljuk ügyfeleinket megtartani és nem a kertben eltöltött hosszú idővel. Jó minőségű, lelkiismeretes munkát végzünk, hatékony gépparkkal rendelkezünk, motoros és akkumulátoros gépeinket folyamtosan fejlesztjük. Magasabb sövények nyírását meg tudjuk oldani saját állványról, az ágak aprítására van ágdarálónk. Kollégáim párokban dolgoznak, és a kertgondozás különböző feladataiban jártassak. Cégünk tagja a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének.

magassági ágvágás

magasságú sövényvágás

Szolgáltatásaink részlegesek

Megrendelőink igényei alapján a kertgondozás munkafolyamatait alap és luxus kertgondozásra bontottuk. Ezen felül vannak a külön megállapodás részét képező egyedi kertészeti szolgáltatások. Ezeket az alábbiakban foglaltuk össze:

Gyakoriság Kertészeti szolgáltatás
1-2 hetente áprilistól októberig

Évente két alkalommal 

Hetente

Évente 1 alkalommal februárban

Évente 1 alkalommal tavasszal

Évente néhány alkalommal 

havonta

Havonta

Hetente szeptembertől november végéig

Hetente

Hetente

Havonta egy alkalommal

Tavasszal és ősszel egy alkalommal

Hetente

Évente három alkalommal

Évente 3 alkalommal

Évente (80 literes) zsák

Évente egy alkalommal

Évente 1 alkalommal

Évente egy alkalommal

Télen december elejétől március elejéig 

Évente, szükség szerint

Évente egy alkalommal ősszel

Szükség szerint

ALAP KERTFENNTARTÁS FELADATAI

Fűnyírás, szegélynyírás, fűkaszálás

Gyepszellőztetés

Gyomirtás kézi és vegyszeres ágyásokban és a térkövezett részeken

Metszés, növények visszavágása, ifjítása, metszési felületek sebkezelése, koronakönnyítés

Lemosó permetezés (díszcserjék, díszfák, örökzöldek)

Növényvédelem: levéltetű, egyéb rovar kártevők és kórokozók elleni permetezés 

Sövénynyírás, formaalakító metszés

Őszi lomb gyűjtése

Járófelületek tisztántartása, drén csatornák tisztítása

Utca rendbetartása, fűnyírás, járdák seprése, bokrok, fák metszése, nyírása

Öntözőrendszer programozása, öntözési idők állítása, szórófejek ellenőrzése

Öntözőrendszer feltöltése vízzel, szórófejek beállítása, ősszel kompresszorral víztelenítés

Kertészeti hulladék elszállíttatása zöldhulladékos zsákokban

LUXUS KERTFENNTARTÁS FELADATAI

Gyep szelektív gyomirtása

Tápanyagutánpótlás (komplex műtrágya és humusz tavasszal, utána még két alkalommal humusz vegetációs időben)

Fenyőkéreg pótlása

Fűmag pótlása

Fák ellenőrzése, metszése alpinistákkal

Virágos egynyári növények ültetése

Téli síkosságmentesítés a hét minden napján

Útszórósó (Calcium Clorid) beszerzése és kiszállítása

KÜLÖN MEGRENDELÉS ALAPJÁN

Kiöregedett, kipusztult növények pótlása

Váratlan kár: Viharkár utáni munkák, csőtörés javítása, komolyabb növényvédelmi probléma

Árajánlatunk

A kertfenntartást minden kertre külön elkészített terv alapján végezi kertész csapatunk, ingyenes helyszínfelméréssel. Előzetes kertfelmérés során számbavesszük a növények állapotát, korát, a kert nagyságát és kitettségét. Meghallgatjuk Megrendelőink igényeit, kéréseit.

Árajánlatunk tartalmazza a szükséges növényvédő szereket, a tavaszi és őszi tápanyag-utánpótlást, valamint a kertben keletkező hulladék elszállítását. A kertgondozás részeként elvégezzük az öntözőrendszerek tavaszi beüzemelését és a tél beállta előtti fagyvédelmét. A gyepfelületeket minden kertben tavasszal és/vagy ősszel gyepszellőztetjük. Megpróbáljuk megakadályozni a fű gyomosodását, a moha terjedését. Az utóbbi években arra törekszünk, hogy ezt a talaj javításával, a talajélet helyreállításával és nem szelektívgyomirtószerek alkalmazásával érjük el. Gyepszőnyeg telepítését is vállaljuk, ha azonnal kész füvet szeretne. 5 éve foglalkozunk golf green telepítésével és ápolásával.

sövényvágás állványról

Veszélyes fák

Nagyobb, kiöregedett, veszélyes fák kivágására alpinistákat kérünk meg, akik biztonságosan végzik ezeket a munkákat. A kertgondozás és a növényvédelmi munkák során nagy gondot fordítunk a környezet védelmére, és nem utolsó sorban olyan emberek végzik a kerti munkákat, akiknek a végzettsége kertész. A kert továbbfejlesztéséhez tanácsokat adunk és segítünk elvégezni azokat.

Növényvédelem

A rovarkártevők és a különböző gombás betegségek ellen más kerti munkákkal összehangolt növényvédelmet alakítunk ki. Sok fölösleges permetszer kijuttatását lehet elkerülni a metszés és más kerti munkák gondos elvégzésével. Többféle környezetkímélő permetszer létezik, melyeket megfelelően alkalmazva a növénybetegségek megelőzhetőek.

növényvédelem

Amennyiben mégis szükséges vegyszeres növényvédelem, rendelkezünk nagyobb teljesítményű motoros és akkumulátoros permetezővel, így nagyobb kertek növényvédelmét is el tudjuk látni. 

Meg tudjuk menteni a buxust a buxusmoly lárváinak rágásától, a vadgesztenyét attól, hogy már nyár közepén lehullajtsa leveleit. A rózsa nem marad tetvesen, és az örökzöldek sem betegen. 

Meglévő öntözőrendszerek karbantartását a kertgondozás részeként minden kertben elvégezzük, amikor szükséges. Fel vagyunk készülve kisebb-nagyobb javításokra, szórófejek, szelepek cseréjére, csövek szerelésére. Az öntözőrendszereket a fagyok előtt kompresszorral kifújjuk. Beállítjuk az öntözőautomatát, tavasszal beüzemeljük az öntözőrendszert.

Vállaljuk új öntözőrendszerek kialakítását, garanciával.

öntözőrendszer

Gyepszellőztetés

Ha nem tud heteket várni, hogy a fű, magról kikeljen és megerősödjön? Gyorsan egybefüggő, szép gyepre vágyik? A gyeptéglát azokba a kertekbe ajánljuk, ahol a füvet azonnal használni szeretnék, és az öntözés kivitelezhető. A gyeptéglákat 1 m2-es tekercsekben szállítjuk, a talaj előkészítése után kiterítjük, lehengerezzük az egybefüggő füvet, ami akár focizásra is használható ettől kezdve.

fűnyírás

füvet nyírni

https://new.furgefuge.hu/index.php/services/irodai-novenyapolas/

irodai növénygondozás