Őszi színek

Őszi színek post thumbnail

Őszi színek a kertben

Hogyan tudunk őszi színeket varázsolni a kertünkbe? Ebben a cikkben bemutatunk néhány csodálatos, szines őszi levelű növényt. Megismerhetitek a legszebb élénk őszi színekben pompázó fát, bokrot, kisebb nagyobb cserjét.

Imádjuk az őszt

Míg a fák, bokrok tavasszal színes, illatos virágjaikkal vonzzák a tekintetet, ősszel élénk pirosra, narancs és arany sárgára színeződő leveleikkel búcsúztatják a nyarat. Kertünk tervezésekor érdemes gondolnunk az őszre is! Mi ezek miatt a növények miatt imádjuk az őszt. Ráadásul az ősz, a legjobb időszak a fák ültetésére, így be is szerezhetünk néhányat a kertészetekben.

Ginkgo fa és más fák

Amikor egy olyan szép nagy fa, mint a Ginkgo biloba, összes levele élénk sárga színre vált ősszel, a látványa olyan lenyűgöző, hogy biztosan sokáig emlékezni fogunk rá. Ráadásul színes leveleit több héten át, hosszan tartja a fa, sokáig nem hullanak le. A citromsárgán kívül más őszi színek is vannak, ha rózsaszín, narancssárga, vagy piros levelű fára vágyunk, ültessünk  Japán juhart, Liquidambart,  Vöröstölgyet. Gyönyörűen szineződik ősszel a bokrok közül, a Szárnyas kecskerágó vagy Cserszömörce. A cserszömörce sötét rózsaszínbe hajló leveleinek nincs párja.

A japánjuhar kisebb méretű széles koronájú fa, ágait sűrűn borítják ősszel az élénk piros szeldelt levelek. A juharfák bármelyike egyébként kitűnő választás, különbözően színesednek ősszel, de egyikben sem fog csalódni. A Liquidambar és a Vöröstölgy méretes koronája az őszi napsütésben sötét piros és bordó színekben csillog.  Narancssárga őszi vidám színfoltokat képezhetünk a kertben, ha az ecetfákat csoportosan vagy sorban egymás mellé ültetjük. Ha szeretjük a szépet, de a finomat is, akkor a diófa sárga őszi lombja és a cseresznye pirosra színeződő levelei ősz végére lehullva a legcsodálatosabb szőnyeget terítik kertünkbe.

Káprázatos őszi színpompa

Káprázatos őszi színpompa
Káprázatos őszi színpompa

Ha szükséged van segítségre a kert ápolásában keressd a Fürge Füge Kft.-t!

https://new.furgefuge.hu/index.php/furge-fuge-kertesz-2/

Ha szines levelű szobanövényeket szeretnél, nézz körül a webáruházunkban!

https://furgefuge.hu/szobanovenyek/

Kategória:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *