Orchidea locsolása

Orchidea locsolása post thumbnail
0 Hozzászólás

Orchidea vízigénye

Az orchidea locsolása, ehhez találsz néhány hasznos tanácsot ebben a cikben. Az orchidea számára sokkal inkább a párás környezet fontos, mint az alapos öntözés. Az orhideát, mint a legtöbb szobanövényt bőven elég egy héten egyszer öntözni. Ha gyökerei zöldes árnyalatból csillogó szürkébe váltanak, tudhatjuk, hogy már kiszáradt annyira, hogy újra lehet locsolni.

Az orchidea eredeti élőhelyét imitálva

Az orhidea eredeti élőhelyén az esőerdőkben, laza szerkezetű talajban vagy fákon kapaszkodik, ez a termőközeg nagyon gyorsan átengedi a vizet. Az orchidea locsolása ezen alapszik. Ha hetente néhányszor spricnizni tudjuk leveleit, nagy valószínűséggel elég kéthetente komolyabban öntözni. Az ideális az lenne számára, ha egy esővízzel teli vödörbe bemerítenénk a cserepét néhány percre, majd alaposan lecsöpögtetve visszahelyeznénk a kaspójába. Az orchideáknak vásárolhatunk kifejezetten orchidea kaspót. Az orchidea kaspók olyan gyakran átlátszó virágcserepek, melyeknek az alaja leszűkül, a felesleges víz itt gyűlik össze, párában tartja az orchidea gyökerét, de mégsem áll a vízben a növény. Megpróbálkozhatunk azzal, hogy az orchideát egy nagyobb üvegben párában próbáljuk nevelni, talaj nélkül. Ha cserépbe ültetve tartjuk, mindenképpen orchidea földbe ültessük, mely fenyőkéreg, kókuszrost és perlit keveréke a leggyakrabban.

Orchidea locsolása és elhelyezése

Nehézséget jelent, hogy attól függően milyen helyen tartjuk a növényt, különbözőképpen szárad ki a földje. Ha napsütésnek jobban kitett ablakban tartjuk, előfordulhat, hogy egy hét múlva már bőven szomjazik az orhideánk. Ezért azt javasoljuk, mint a legtöbb növény locsolásánál, hogy csak akkor locsoljuk újra, ha már kiszáradt a cserépben a föld felső néhány centije. Fontos, hogy több napig ne álljon a vízben, mert a gyökerei elkezdenek rohadni, és ez a folyamat visszafordíthatatlan. Az orchidea egyébként kifejezetten szereti a sok fényt, és a közvetlen napfényhez is hozzászoktatható. Tapasztalatunk szerint fényes helyeken sokkal szebben fejlődik, kevesebb a kártevője. Ideális hely az orhidea számára egy napsütötte iroda, tárgyalóasztal, vagy az ablakban is szép, amikor virágzik.

lepke orchidea

Az orchidea gondozása

Az elvirágzott hajtásokat a termesztők mindig a levelekig visszavágják, mert egy hajtáson nevelik ki a virágokat. Ha szeretnénk, hogy hamarabb virágozzon, nem kell levágni róla csak az elszáradt részek, így sokkal hamarabb virágzik majd az oldalhajtásokról. Elvirágzás után az öntözővíz mértékét csökkenteni kell. Az orhideákat nem kell gyakran átültetni, teljesen normális, amikor a levelek alatt kuszán tekeregnek a cserépből kilógó gyökerek. Az orhideákat általában átlátszó cserepekben árulják, mert a gyökereknek is szüksége van a fényre és arra, hogy a levegővel is érintkezzenek.

Hogyan locsoljuk az orhideát?

Hogyan locsoljuk az orhideát?
Hogyan locsoljuk az orhideát?

Ha szükséged van növényápolás szolgáltatásunkra, keress minket!

https://new.furgefuge.hu/index.php/services/irodai-novenyapolas/

Nézz kürül webáruházunkban, itt is talász néhány orhideát, vagy ha valamilyen különlegesre vágysz írd meg nekünk!

https://furgefuge.hu/orchidea-lechuza-delta-30-valaszthato-szinu-kaspoban/

Kategória:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *