Muslincák a virágföldben?

Muslincák a virágföldben? post thumbnail

Muslincák virágföldben és a cserepek körül az irodában?

Biztosan sokan találkoztatok már azzal a kellemetlen jelenséggel, hogy az irodában elhelyezett növények földje körül muslincához hasonló kis állatok repkednek. De hogyan lehetnek muslincák a virágföldben?

Ezek a muslincák a tőzeglegyek

Különösen akkor bosszantó, amikor tárgyaló asztalnál, vagy íróasztalra elhelyezett növények körül kell kergetünk az ott keringő kis legyeket. Ezek a repkedő rovarok a tőzeglegyek, melyek a növények földjéből jönnek elő. Tisztában vagyunk vele, hogy a növények is élőlények, és nem egy steril környezetben fejlődnek. A legjobb virágföldek mindegyikében van tőzeg, így bizonyosan tőzeglégy is, de ezek mégsem jó ha ellepik az irodát vagy a lakásunkat. Hogyan tudjuk mégis elkerülni, hogy bekerüljenek a tőzeglegyek a lakásba, irodába? Vagy ha már jelen vannak hogy lehet megszabadulni a tőzeglegyektől?

Hogyan irtsuk ki a tőzeglegyeket?

Azt figyeltük meg a növényápolás során, hogy gyakran a növények átültetése, vagy locsolása után észleljük intenzívebben a rovarok jelenlétét. Mintha az víz jelenlététől megélénkülnének. Mi is küzdöttük ezzel a problémával, nem is egy irodában, amikor a növényeket gondoztuk. Nem volt könnyű azonnali megoldást találni rá. Kitartóan próbálkoztunk, többféle ellenszert is bevetettünk. Végül ezek a módszerek bizonyultak a leghatékonyabbnak a tőzeglegyek elleni harcban.

növények locsolása

Sokkal jobban odafigyeltünk a növények locsolására, inkább kisebb adagokkal gyakrabban locsoltunk, mert a bőséges öntözővíz hatására több rovar kelt ki. A tőzeglegyeket sárga ragacsos lapokkal próbáltuk összefogdosni, ez is egészen jól működött. Viszont elég gyakran kell cserélni a sárga lapokat, és ez egy idő után kültséges. Léteznek talajfertőtlenítő szerek is, de ezeket körültekintően kell megválasztani, mert beltérben nem használható bármelyik.

Ami végül áttörő siker hozott, hogy az átültetéshez olyan virágföldet vásároltunk, melyet fedett helyen tároltak a kertészetben. Ha kint többször lucskosra ázik a virágföld, az a tőzeglegyeknek ideális körülményeket teremt. Előfordult az is, hogy amikor a virágföldet kinyitottuk százával repültek a zsákból a tőzeglegyek, ez mindig a virágföld nem megfelelő tárolásához volt köthető. A tanulság, hogy jól megválasztott helyről vásároljunk virágföldet, nem feltétlenül az ár számítha, hanem a virágföld tárolása is fontos.

Muslincák a virágföldben
Muslincák a virágcserepek körül?

https://furgefuge.hu/noveny-es-kaspo-webaruhaz-2/

https://new.furgefuge.hu/index.php/services/irodai-novenyapolas/

Kategória:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *