Szobanövények tisztítása

Szobanövények tisztítása post thumbnail

Virágok leveleinek tisztítása

Biztosan észrevettétek már, hogy nemcsak a könyvespolc vagy az irodában az íróasztal lesz poros, hanem sajnos a növények levelei is vonzzák a port. Gondot okozhat a szobanövények tisztítása, lakásban, irodában. Ebben a cikkünkben ehhez adunk néhány tanácsot.

Növények tisztítása vízzel

A szobanövények leveleit eredeti élőhelyükön az eső tisztítja, a leveleket a ráhulló csapadék párásítja, tartja tisztán. A legegyszerűbben ezt egy teraszon, slaggal mi is megtehetjük, vagy a kisebb növényeket a fürdőszobában zuhanyozhatjuk le. Nem könnyű a nagyobb növények tisztítása, különösen, ha sok apró levele van, mint például a Ficus benjaminanak. Ha van rá mód zuhanyzóban ezeket is lemoshatjuk, a növény szeretni fogja, de biztosan észrevették már, hogy egy egyszerű zuhanyzással nem jön le minden kosz a levelekről.

Növények tisztítása

Szobanövények tisztítása kendővel

Általában nem lehet elkerülni a levelek egyenkénti törölgetését. Kertészetekben kaphatóak erre a célra nedves kendők, amitől valóban szép fényesek lesznek a levelek. Van olyan kendő is, amit tápanyaggal is átitatnak és így nemcsak fényes lesz a növény levele, hanem a levelén keresztül tápanyaghoz is jut.

https://www.obi.hu/noevenyapolo-szerek/floria-nedves-toerlokendo-orchideak-es-szobanoevenyeg-leveleire-6-g/p/4470621

Mi próbálkoztunk már sörrel is, nagyon szép fényesek lesznek ettől is a növények levelei. Vattát illetve mikorszálas anyagot ittatunk át sörrel és azzal töröltük át a növények leveleit. Hosszan szép, fényesek maradtak. Viszont a sörnek beltérben nagyon erős szaga volt, ahol nem lehet szellőztetni, ott nem javasoljuk.

Szobanövények tisztítása levélfénnyel

Ha nagyon macerás a levek egyesével való tisztítása, vagy a növényünk levele könnyen törik, sérül, akkor érdemes kipróbálni a levélfény spay-t. A levélfény spay-nél tulajdonképpen egy olajos spray. A növényvédelemben is alkalmazzák, gyapjaspajzstetvek, és atkák gyérítésére, ezentúl a növények tisztítására is jó. Használatakor két dologra kell vigyázni. Az egyik, hogy ne túl közelről permetezzük a növények levelére, mert néha hajtógázas a flakon és ez károsíthatja a szobanövényeket. A másik, hogy nem szabad túl nagy mennyiségben fújni a növényre, és kerülni kell, hogy a levél fonákját is fedje az olaj. Ezek a levélfény spray-k valamilyen olajat tartalmaznak, ettől lesz fényes a növények levele, viszont a levelek pólusait is eltömi, ha a fonákját is befújjuk.

Hogyan tisztítsuk le a szobanövények levelét!

Hogyan tisztítsuk le a szobanövények levelét!
Hogyan tisztítsuk le a szobanövények levelét!

Ha szükséged van segítségre a növények ápolásában keress minket!

https://new.furgefuge.hu/index.php/services/irodai-novenyapolas/